Tags

,

I needed chocolate to bake with, I just dropped by the nearest shop. Three types to choose from, Freia’s Lys Kokesjokolade, Freia’s Dronningsjokolade and Eldorado’s Kokesjokolade (kokesjokolade=directly translated “cooking chocolate”). Eldorado’s was half the price of the two others, one point for Eldorado. But the same chocolate contained vanillin, which I because of the price assume is chemically produced. The label said: aroma (vanillin). I go to the pricier alternative, read the label, which says: Aroma. Two points for Eldorado. One for price, one for honesty.

Jeg trang kokesjokolade og stakk innom nærmeste Kiwi. Tre typer av lys sjokolade hadde jeg å velge mellom: Freias Lyse Kokesjokolade, Freias Dronningsjokolade og Eldorados Kokesjokolade. Eldorado var omtrent halv pris av de forrige. Ett poeng til Eldorado. Så leser jeg på baksiden; ‘Aroma (Vanillin)’ står det, sort på brunt, jeg går selvfølgelig ut i fra at det er kjemisk produsert vanillin. Jeg går til Freia. ‘Innhold: Aroma’. Jeg valgte Eldorado. Ett poeng for pris, ett poeng for ærlighet.

 

Am I correct to instantly assume the worst?

Er det rett av meg å anta det verste her?

 

Advertisements