Tags

, , ,

I bought bacon to use in a soup. As I fried it I noticed that it contained phosphate. (I was stupid enough to read up on how you can spot phosphate in food, unfortunately you have to fry it to be able to see, and as there is no information on the package, you get what I’m saying. Ignorance is bliss for only so long) This was expensive bacon with very little fat, and supposedly good quality. (I know some of you are giving me a face-palm now. Bacon!?! But back to the case.) As there was phosphate in it, I became curious to what else might be in it. And the label said it contained dextrose, which is grape sugar, now what is up with that?

Jeg kjøpte bacon til å ha i suppe. Mens jeg stekte så jeg at den inneholdt fosfat (jeg var dum nok til å lese om hvordan man ser om kjøtt og fisk inneholder fosfat, så hver gang jeg steker noe med fosfat så vet jeg om det…) Dette var dyrt bacon, filet type, med lite fett og virket som bra kvalitet. (ja, jeg er litt håpløs, det er tross alt bacon det er snakk om – men det er ikke poenget). Siden jeg da hadde oppdaget fosfatet, ble jeg nysgjerrig på om det var andre spennende ingredienser jeg fikk på kjøpet. Og joda, dekstrose, som er druesukker. Druesukker! I bacon! Er det bare jeg som blir forvirra?